Fett hår: så enkelt blir du av med det!

Publicerat av Glamma den

Vissa hårtyper får fett hår lätt, andra får det knappt alls, varför blir håret fett egentligen? Att få fett hår är ett generellt vanligt problem. Men hur gör man för att undvika det, motverka det och hålla det fräscht i längsta möjliga mån? Och hur löser man ett akut hårproblem om det ändå skulle uppstå? Vi listar tipsen för att du ska bli av med fett hår och motverka det för alltid!

Tvätta så lite som möjligt

Låt oss börja från början, i duschen. Tvätta gärna ditt hår max 2 ggr i veckan, tvättar du håret oftare än så kan din hårbotten bli uttorkad, vilket gör att den producerar mer fett för att skapa balans. Håret kan då bli fett.

Fett hår: så enkelt blir du av med det! 1

Använd rätt produkter

Har du fett hår ska du förebygga med att tvätta med ett milt djuprengörande schampo. Men om problemet redan är i full blom kan du testa att använda ett specialanpassat schampo för hårbottenproblem, det kan hjälpa till att ställa problemen till rätta igen. Har du fet hårbotten ska du använda ett schampo som tar bort överflödigt fett, men samtidigt återfuktar hårbotten. Vi har produkter specifikt för för både män och kvinnor som har problem med mycket fett hår och fet hårbotten.

Borsta sällan

Har du fett hår kan det kännas ännu fetare desto mer du fixar med det. Hårborstning och massage i hårbotten ska undvikas, detta bidrar till att sprida ut hårets egna oljor. Men ibland måste man ändå borsta ut de värsta tovorna, se då till att ha en ren borste för här samlas smuts, som stylingprodukter, damm och gamla hårstrån. Smutsen förs sedan till håret när du borstar, så var noggrann med att rengöra din borste.

Fett hår: så enkelt blir du av med det! 2

När det blir akut

Torrschampo eller hårpuder kan vara en räddare i nöden för den som snabbt vill slippa känslan av otvättat hår. Torrschampo ger fett hår en mattare finish. Något många inte vet är att denna produkt med fördel ska användas redan dagen innan håret blivit fett i förebyggande syfte. Så du kan redan 1 dag efter du duschat börja använda det i förebyggande syfte. Hårpuder ger också en viss matt effekt och kan också ge en smula volym.
 

EXTRA

Du kan även testa att byta bena eller kamma bakåt. Använda håraccessoarer som en snygg hatt, sätta upp en tofs eller göra en snygg fläta.

Fett hår: så enkelt blir du av med det! 3

Kategorier: Skönhet