Glamma möter nyskapande frisören Dani Abunar

Publicerat av Glamma den

Glamma har träffat vinnaren av priset Årets Frisörföretag. Dani är frisören från Småland som vunnit otaliga priser både nationellt och internationellt. Idag driver han salong Victor Noblesse i Göteborg tillsammans med sin livspartner Marlene.

Dani vad är du aktuell med just nu?
Jag har precis avslutat min nordiska turné med frisyr visningar för Gold- well där jag varit nordisk ambassadör i samband med lanseringen av världspatentet @PurePig- ments. Helt nya pigment som ökar glansen och hållbarheten i våra färger till en nivå jag aldrig upplevt tidigare. Parallellt med detta arbetar vi på min salong fram en helt ny frisyr kollektion inför A/W 2018.

Du äger salongen Victor- Noblesse med din fru Marlene, vad är det roligaste att arbeta tillsammans med din livspartner?
Att vi får uppleva denna resan med företaget som vi faktiskt gjort. Vi har bli- vit starkare tillsammans och vi får uppleva världen i dem olika projekt jag gör i form av visningar etc. Dessutom har vi två underbara barn till- sammans, Stella och Nova!

Du och dina anställda har tävlat en hel del, är det någon tävling som ni har medverkat i som du är mer stolt över och varför?
Årets Frisör där vi blivit nominerade 8 år i rad med både individuella nomineringar och vin- ster. Men när vi blev Årets Frisörföretag för andra gången 2018 va en otroligt fin bekräftelse på attvår salong och koncept funkar bra och är omtyckt bland våra kunder.

Vilken utmaning ser du mest framemot under 2018?
Jag håller just nu på med ett internationellt utbild- ningsprogram för styling, uppsättning och färg- ningstekniker av långa hår. Jag förväntas släppa den under året. Ett mycket spännande projekt som tar mitt hantverk till en internationell nivå.

Glamma möter nyskapande frisören Dani Abunar 1

Trender kommer och går men bilderna består, är det någon trend miss du gjort som du önskar du kunde radera ur ditt, och andras, minne?
Inte direkt faktiskt, men en av dem första kollek- tionerna jag släppte runt 2001-2002 är jag inte di- rekt nöjd med. Jag är nu- mera väldigt kräsen på att inte publicera det jag inte är 100% nöjd med.

Du har innan publicerat Long Hair Couture, för att inspirera folk i branschen att tänka utanför boxen. Har du planerat in att lansera någon mer inspirationsbok?
Jag håller på och smida planer och tankar kring ett nytt project. Det är inte färdigt ännu. Men vem vet vad 2018/2019 för med sig…

När du var liten drömde du att bli frisör eller fanns det något annat yrke i åtanken?
Jag drömde faktiskt aldrig om att bli frisör. Det bara blev så, troligt för att mina föräldrar va frisörer. Men elektriker va ett yrke jag sneglade på. Jag e glad idag att det blev frisör.

Din hårkollektion Young Contemporary hur fann du inspiration till den kollektionen?
Jag bestämde mig för att skapa olika texturer och former. Jag gillar att se hår som en konstform. Att skapa former man inte sett eller förväntar sig är något jag gillar.

Under dina år som frisör, vilken person har varit mest inspirerande att styla?
Jag har ingen enskild upplevelse som jag håller högre än andra. Jag älskar att få vara kreativ oavsett vem som sitter i stolen. Jag älskar att möta människor.

Vilken frisyr trend tror du kommer att komma 2018?
Jag tror att färga håret kommer vara ett stort fokus. Pasteller och mjuka fades mellan tonerna funkar ett tag till. Vi kommer få se mer texturerade hår med en mer naturlig ”beach”- feeling. Bob i olika längder kommer hålla i sig.

Glamma möter nyskapande frisören Dani Abunar 2
Kategorier: Skönhet