Hemligheten! Så blir du stor på Instagram!

Publicerat av Glamma den

Hur når man egentligen fram genom bruset och lyckas på Instagram? Att hantera sociala medier kanske låter enkelt, men det är en utmaning att verkligen lyckas och bli stor på Instagram. Vi ger dig 10 tips för att lyckas på Instagram och ger dig också tips på hur du tar snyggare bilder.

10 tips för att lyckas med Instagram

 1. Vill du bli stor på Instagram krävs det att du har en öppen olåst profil. Börja sedan med att skapa en unik presentation av dig själv i biografin och länka till tex. din blogg, musical.ly, youtubekanalm.m för att locka in nya följare även dit.
 2. Lär känna dina följare! Fundera på vad de vill se och hur de skulle reagera på inlägget du lägger upp. Tänk också på när följarna är aktiva. Då når du följarna precis i rätt tid och chansen är större att de ser inlägget. Ett tips är att använda ett schemaläggningsprogram (exempelvis Later.com). 
   
 3. Engagera! Vet du vilka dina följare är så vet du också mer vad det är av dig som följarna vill se. Vet du inte? Fråga! Engagerade följare skapar ett engagerat konto och är den största nyckeln till att lyckas på Instagram. Och den kanske svåraste.
   
 4. Använd er av stories för att visa upp tillfälliga händelser. Det skapar en känsla av öppenhet och värme.
   
 5. Använd hashtags för att få nya följare att hitta er. 
   
 6. Underskatta inte statistiken. De flesta plattformarna har enkla statistikverktyg som hjälper er att se vilket inlägg som har fungerat bäst. Tänk på vilka faktorer som spelat in att just det inlägget gick så bra. Var det tiden ni postade, var det en unik bild ? När ni vet det är det bara att fortsätta i samma spår.Men det är en färskvara. Det som funkar idag, kanske inte funkar nästa vecka. Så håll koll ofta!
   
 7. Våga vara privat men visa bara upp den bild av dig och ditt liv som du vill. Många glömmer idag att man kan synas mer än vad som var tänkt från början. Skulle du vilja samarbeta med företag i framtiden genom ditt konto är detta extra viktigt. Seriösa företag granskar konton noga innan samarbeten träder i kraft. Så tänk efter noga på vad och hur mycket du vill dela och tänk att alla kan se detta.Det är en bra tumregel med öppna konton.
   
 8. Posta minst ett inlägg om dagen. Men spamma inte med för många! Livesänd gärna! Det är en trend som ökar stadigt under 2018.
   
 9. Svara snabbt på kommenterar och kommentera andras konton – då syns ni mer och mer.
   
 10. Gör en plan för vilket innehåll du ska posta. Variera inläggen, men håll en röd tråd i text och bild.
   
Hemligheten! Så blir du stor på Instagram! 1

Var aktiv, så är dina följare aktiva! Och algoritmen som styr vad som syns på Instagram kommer att premiera dig.

Så tar du snygga bilder till Instagram

Börja med att fundera vad ni du vill med bilden. Satsa på att hitta en egen stil och var konsekvent. Försök hitta ett språk som känns unikt och som speglar dig och vem du är.

 1. Fota i naturligt ljus. Förflytta dig och fota utomhus eller nära ett fönster. 
 2. Hitta en snygg bakgrund att fota mot och ta bort saker i bakgrunden som stör och tar fokus från det ni vill framhäva i bilden. 
 3. Var sparsam med filter och försök istället att lyfta fram det bästa i bilden genom att manuellt ändra skärpa, ljus och exponering. För mycket filter ser lätt plastigt och opersonligt ut.
 4. Tänk på i vilken vinkel du tar bilden. Försök räta upp bilden eftersom ögat lättare tar till sig en bild då. 
 5. Hitta rätt höjd när du fotar. Testa för att se vilket som blir bäst! 
   

Glöm inte det viktigaste – ha roligt under tiden! Instagram är till för att vara kreativ så låt fantasin flöda! Och framförallt! Var unik, var du! Alla andra finns redan. Det är just det som är hemligheten till ett trovärdigt konto. Desto mer spontant och ärligt, desto fler följare och interaktion från dom kommer du att få.

#staybeautiful och glöm inte att följa oss @glamma_nordic och tagga oss på Instagram så ses vi där! Vi lyfter och hyllar ständigt sköna personer som vi tycker förtjänar en egen tid i rampljuset.

Kategorier: Skönhet