Glamma.se är skönhetsgrossisten för företag - Grossistpriser för Salonger & Butiker

Även du som privatperson kan handla. Tänk på att priser och frakt är anpassat för företag.

Solskydd

Solskydd är en viktig del för att få till den där riktigt snygga och hälsosamma solbrännan. Många tror felaktigt att de inte får någon bränna om de använder solskyddsfaktor - sanningen är att solskydd både hjälper solbrännan att stanna längre och inte flagna bort! En annan viktig sak att komma ihåg är att solskydd är den bästa behandlingen för anti-age och skyddar mot hudcancer. Solens UVA-strålar gör att huden åldras, kan ge pigmentfläckar och i värsta fall cancer. UVB-strålarna är det som ger huden sin bruna färg och ibland bränner sig.

Använd en hög solskyddsfaktor och när du sedan byggt upp en bränna, kan du använda en lägre. Efter bad bör du applicera mer solskydd, och på kvällen använder du en after sun för att svalka och återfukta huden.

Läs mer om att välj rätt solskydd för att få en hållbar solbränna här:

Det finns många myter om solskydd, inte minst om dess effekt på solbrännan. Något som är viktigt att förstå är att solskyddsfaktor kan fördröja en synlig bränna något, men det är också just för att huden inte bränner och skadar sig utan istället blir gradvis brunare. Det gör att solbrännan både blir snyggare och sitter längre. Att man inte blir brun med solskydd och andra myter ska vi kika närmare på!

Vanliga myter om solskydd

1. Får jag en solbränna om jag använder solskydd?

Svaret är ja, du får en solbränna när du använder solskydd. Solskyddet hjälper till att skydda din hy från att bränna sig och bli röd, det gör att förändringen kommer mer gradvis. Eftersom du på så vis slipper bränna huden och dessutom som en bonus håller den återfuktad så kommer din hud att få en solkysst look som håller längre och med mer lyster.

2. Måste jag använda solskydd om jag har mörk hud?

Ja, även du med mörk hud behöver skydda dig mot solens strålar. Du har ett bättre skydd redan än de med ljus hud men utan solskydd så kan du riskera att få soleksem eller ojämna pigmentförändringar. Hudcancer är inte lika vanligt förekommande om man har mörk hud men risken finns fortfarande där. Dessutom är solskydd bra för att undvika förtidigt åldrande hud för alla hudfärger.

3. Det är ju molnigt ute, nu kan jag väl inte bränna mig?

Jodå, även när det är molnigt ute så kan din hud skadas av solens strålar, speciellt om du är nära ekvatorn. Du kan faktiskt till och med dra fördel av att använda solskydd när du är i skuggan. Då solstrålarna reflekteras mot andra ytor kan dess skadliga effekter nå din hud även där.

4. Det är väl bara när man bränner sig som man riskerar hudcancer?

Det är större risk för hudcancer om du bränner dig, men sanningen är också att ju mer exponering för solen desto större risk för hudcancer i längden även om du inte bränner dig. Smörj dig därför alltid med solkräm för att bara suga in den härliga känslan av solen men undvika dess farliga effekter.

Solskydd som anti-age

En produkt som alltid ligger i topp för anti-age bland hudexperter är solskydd. Använd gärna en speciell solkräm för ansiktet, hals och dekolletage för att se till så att denna lite ömtåliga hud får rätt skydd och förebyggar förtidigt åldrande. Ansiktet är dessutom en av de mest utsatta kroppsdelarna så tänk på att integrera spf året om, de soliga vinterdagarma är underbara men också riskabla för huden. Här hittar du hela vårt utbud för solskydd!

Tips för hur du får en snygg solbränna

Bäst effekt och snyggaste solbrännan får du om du börjar med att peela din hud, då avlägsnar du de döda hudcellerna så att brännan får en bättre grund att fästa sig. Här hittar du våra produkter för skrubb och peeling. Om du funderar på att skippa solskydd för att få färg snabbare så rekommenderar vi att du börjar med brun utan sol eller spraytan. Då kan du därefter sluta stressa, smörja in dig med solkräm och låta den naturliga och långvariga brännan växa fram naturligt! Här hittar du produkter för brun utan sol.

Filtrera
 • Varumärke
  • Cosmetic Skin Solutions
  • Dermaceutic
  • SkinCeuticals
  • Dermalogica
  • Medik8
  • Estée Lauder
  • Murad
  • Elizabeth Arden
  • Exuviance
  • Eneomey
  • Vichy
  • NeoStrata
  • Darphin
  • Carita
  • Mene&Moy (M&M System)
  • Caudalie
 • Kategori
  • Solskydd
Jämför produkter (0)
Dermaceutic K Ceutic SPF 50
324,95 SEK 525 SEK
NeoStrata Sheer Hydration SPF40
313,78 SEK 460 SEK
Dermaceutic Sun Ceutic 50 SPF
320,28 SEK 495 SEK
Exuviance Sheer Daily Protector SPF 50

Exuviance Sheer Daily Protector SPF 50

Beskrivning En lätt hudkräm som återfuktar och skyddar huden. Krämen är mineralbaserad med UVA-/UVB-skydd. Med denna kräm kan du skydda dig med SPF50 utan att få gul eller vit missfärgning som resu..

322,70 SEK
Murad Age Reform Perfecting Day Cream SPF30 50ml

Murad Age Reform Perfecting Day Cream SPF30 50ml

En ansiktscreme som omedelbart förser huden med maximal fukt tack vare att den innehåller de fuktgivande ingredienserna hyaluronsyra, aprikoskärneolja och essentiella fettsyror. Medan havreproteiner r..

357,33 SEK 675 SEK
Murad Age Reform Invisiblur Perfecting Shield Cream SPF30 30ml

Murad Age Reform Invisiblur Perfecting Shield Cream SPF30 30ml

Den här osynliga formulan med avancerad teknologi är en blandning mellan primer, skydd och anti-aging. Den slätar omedelbart ut alla ojämnheter samtidigt som den bekämpar ålderstecken. ..

346,93 SEK 700 SEK
Murad City Skin Age Defense Broad Spectrum SPF50 50ml

Murad City Skin Age Defense Broad Spectrum SPF50 50ml

City Skin® Age Defense Broad Spectrum SPF 50 I PA ++++ tar solskydd ett steg längre. Med den revolutionerande formulan skyddar mot det som åldrar och skadar huden; UVA/UVB-strålar, infraröd strålning,..

374,70 SEK 700 SEK
Murad Age-Proof Suncare Water Resistant Sunscreen 130ml

Murad Age-Proof Suncare Water Resistant Sunscreen 130ml

Ett långvarigt vattenavisande solksydd som samtidigt skyddar huden mot tidigt åldrande tack vare granatäppleextrakt. Innehåller hyaluronsyra och växtlipider som bevarar hudens barriärfunktion för lång..

267,88 SEK 450 SEK
Våra kunder säger